Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook in de paardenwereld. Geef je paard de kans om te leren en zich op basis van rust en vertrouwen te ontwikkelen tot een betrouwbaar rijpaard. Wij zijn gespecialiseerd in het zadelmak maken en doorrijden van jonge paarden.

De eerste kennismaking met zadel en ruiter is ontzettend belangrijk. Maar nog belangrijk is de weg hier naar toe.
Wij bieden een stapsgewijsprogramma aan voor jonge paarden, waarin wij rekening houden met het aard van het paard. Ieder paard is anders en hierdoor is bij ons ook iedere training anders. Wij maken een aangepast programma waarin wij rekening houden met het paard als individu. Dit zorgt voor een optimaal leerrendement voor het paard, waardoor wij de trainingsduur zo kort als mogelijk kunnen houden. De gemiddelde duur dat paarden bij ons staan voor zadelmak maken is ongeveer 6 weken. De paarden zijn dan comfortabel met een ruiter en begrijpen de hulpen. Maar daarnaast kunnen zij veel meer! Want wij vinden het belangrijk dat de paarden een goed fundament krijgen voor de rest van hun leven. Daarom besteden wij ook aandacht aan grondwerk, schrik- en obstakeltraining en trailerlaadtraining!

Wil je graag de trainingen bijwonen of Wil je graag helpen bij de trainingen? Ook dat is bij ons geen probleem. Wij staan voor de volle 100% procent achter onze geweldloze en paardvriendelijke trainingen en daarom ben je altijd welkom om je paard te bezoeken. Tijdens de trainingen leggen wij graag alles uit wat wij doen en waarom wij dat doen. Hierdoor is een training bij ons niet alleen leerzaam voor je paard, maar ook voor jezelf.

Wanneer het paard vertrouwd is met de ruiter en de hulpen begrijpt wordt het tijd dat jij als eigenaar je paard gaat rijden. Ook hierbij wordt je begeleid zo vaak als jij dat wilt en/of nodig hebt om met een vertrouwd gevoel je paard weer mee naar huis te nemen.

Twijfel je nog of wil je graag vooraf kennis met ons maken? Bel dan gerust vrijblijvend voor een afspraak en kom gezellig langs. Wij kunnen je dan alles laten zien en vertellen hoe wij te werk gaan.