kidscursus

Voor alle kinderen die graag alles willen leren over het trainen van paarden, organiseert Equinologica een reeks cursussen voor kinderen. Doormiddel van een leuke combinatie van theorie en praktijk krijgen de kinderen inzicht in de aard van het paard. Tijdens de Introductie Kidscursus maken de kinderen kennis met de diversiteit die ons trainingscentrum te bieden heeft. De kinderen gaan in de praktijk aan de slag met diverse trainingsmethoden en verschillende gedragsuitdagingen bij paarden. Smaakt dit naar meer?
Dan hebben wij voor de echte fanatiekelingen een kidscursus tot Assistent paardentrainer. Deze cursus bestaat uit 5 modules van 1 dag waarin aandacht wordt besteed alle belangrijke aspecten van het trainen van paarden. Door een leuke afwisseling van praktijk, theorie en spel is deze cursus geschikt voor alle kinderen van 10- 16 jaar.

Module 1: Loswerken en longeren
Module 2:grondwerk en trailerladen
module 3:schrik- en obstakeltraining en agilitytraining
module 4:een click met je paard
module 5: effectieve training

Module 1 t/m 4 zijn modulair te volgen. Module 5 kan alleen gevolgd worden na afronding van module 1 t/m 4. Na afronding van module 5 krijgt de deelnemer een certificaat van deelname.