longeren dubbele lijnen

Longeren met dubbele lijnen is een belangrijk onderdeel van mijn trainingen.  Ik gebruik het nagenoeg bij ieder paard dat bij mij komt voor een training onder het zadel. Door het gebruik van de dubbele lijnen kan ik namelijk vanaf de grond veilig en makkelijk testen hoe het paard reageert op de hulpen.  Bij jonge paarden die nog  ingereden moeten worden leer ik ze alvast de basis hulpen aan de dubbele lijnen. Ik kan dan namelijk vanaf de grond het paard al leren sturen, halt houden en achterwaarts te gaan. Hierdoor wordt het  inrijden makkelijker, omdat het paard al enigszins te sturen is. Daarnaast gebruik ik het longeren aan de dubbele lijnen ook voor paarden die ongewenst gedrag vertonen onder het zadel. Door gebruik van de dubbele lijnen ben ik beter in staat om het gedrag van het paard te controleren. En kan ik er voor zorgen dat ongewenst gedrag af neemt.

Ook is het longeren met dubbele lijnen een fijne manier om het paard, zonder belasting van een ruiter, te trainen. Zo kan je het inzetten bij revalidatie en rechtrichten. Maar natuurlijk is het ook hartstikke leuk om te doen als afwisseling.

Wil jij op een veilige en  verantwoorde wijze leren longeren met dubbele lijnen? Of heb jij een paard dat nog onervaren is met het longeren aan de dubbele lijnen en kan je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met mij op voor een leuke training.