Met enige regelmaat organiseren wij leuke en educatieve activiteiten voor kids. Tijdens deze dagen staat omgang en plezier met een paard centraal. Wij nemen de kids mee in de wereld van de paarden: Hoe kan je veilig omgaan met een paard? hoe communiceren paarden met elkaar? hoe kan je een leider zijn voor het paard? hoe kan je een paard iets leren?

Voor alle kinderen die meer willen leren over paarden organiseren wij een introductie kidscursus. Mocht na afloop blijken dat zij zich verder willen verdiepen in het werk als paardentrainer dan is de cursus assistent paardentrainer een mooi vervolg!

De introductie kidscursus en de modules behorende bij de cursus Assistent paardentrainer zijn dagen voor kinderen van 10 t/m 16 jaar. Op deze dagen maken de kinderen kennis met het trainen van een paard en alles wat daarbij komt kijken.
Onder begeleiding van 2 ervaren paardengedragstrainers gaan zij meer leren over paardengedrag en hoe je met paarden om kunt gaan. Veiligheid staat hierbij voorop. We besteden aandacht aan bijv. de volgende vraagstukken:

Wat is een paard voor soort dier?
Hoe kan ik mijn pony veilig van A naar B brengen?
Hoe ben ik de juiste leider voor mijn pony?
Wat heeft mijn pony nodig zodat hij samen met mij wilt werken?
Hoe leert mijn pony?
Help, mijn pony doet……? Hoe los ik dit op?
Etc.. etc…

Op de introductie kidscursus staat het gedrag van het paard en hoe daar mee om te gaan centraal. Paardrijden is niet het hoofddoel van de dag. Wij richten ons meer op de activiteiten naast het paard, zoals:

• Loswerken: manier waarop je zonder touw het paard leiding kan geven en met het paard kan samen werken. Hierbij maken wij gebruik van lichaamstaal.
• Grondwerk: Op welke positie loop ik naast het paard, hoe zorg ik er voor het paard mij probleemloos volgt?
• Schrik- en obstakeltraining: hoe komt het dat paarden veel dingen spannend vinden en hoe kan ik de paarden helpen om hun angst te overwinnen?
• Longeren met de dubbele lijnen: Hoe kan ik mijn paard doormiddel van 2 lange lijnen door een parcourtje sturen? En wie kan dit het snelst?
• Trailerladen: hoe zet ik een paard veilig in de trailer?
• Verzorging en voeding: wat vinden paarden lekker?

De bovenstaande activiteiten worden aangeboden en aangepast naar leeftijd en ervaring van de kinderen.

Tijdens de kidscursus werken wij met onze eigen paarden. Dit zijn goed getrainde en zeer brave paarden. Een eigen pony meebrengen is natuurlijk ook mogelijk.

Ondanks dat wij zeer brave paarden hebben, blijven het dieren. Daarom zien wij graag dat de kinderen stevige schoenen dragen en een cap (evt. bij ons te leen) dragen bij alle activiteiten met paarden. Deelname is op eigen risico.

De dag start om 10:00 uur en wordt om 16:00/ 16.30 uur afgesloten. Gedurende de dag worden de kinderen voorzien van drinken en tussen de middag krijgen zij een lunch. De lunch bestaat uit: brood met hartig en/ of zoet beleg en melk, chocomelk, yogi of siroop.
De kinderen mogen naar behoefte zelf hun brood smeren en beleggen.

Het staat ouders of verzorgers vrij om gezellig te blijven kijken onder het genot van een kop koffie of thee, maar dat hoeft niet.

De kosten voor de introductie kidscursus is 45 euro per persoon.
De kosten voor de modules van de kidscursus Assistent paardentrainer is 55 euro per dag.
Bij inschrijving voor de volledige cursus Assistent paardentrainer zijn de totale kosten 250 euro per persoon.