Een paard is van nature een vluchtdier. Dit betekent dat het paard vanuit zijn instinct er altijd  eerst  voor zal kiezen om weg te rennen wanneer hij angstig is in een situatie. Dit is voor een paard in zijn natuurlijke omgeving natuurlijk een goede manier om te overleven. Maar als het paard vlucht wanneer jij met het paard aan het werk bent is dat natuurlijk erg onhandig.

Door middel van schrik- en obstakeltraining kan jij je paard leren om op een andere manier met zijn vluchtgedrag om te gaan. Je kan je paard leren dat het in spannende situaties beter is om stil te staan. Door o.a. desensibilisatie kan je de angst bij je paard verminderen en het minder gevoelig maken op de omgeving.

Schrik- en obstakeltraining kan ingezet worden als leuke afwisseling van de training. Maar kan ook zeker ingezet worden bij bijvoorbeeld een specifieke angst zoals paraplu’s of vlaggen. Tijdens de training leer je hoe je een paard kan helpen en trainen van zijn angsten af te komen of zelfverzekerder te worden. Er kan gebruik gemaakt worden van allerlei attributen( zeil, paraplu, vlaggen, sliertengordijnen, rookmachine etc.)

Heb jij zin in een leuke afwisseling in de training? Of heb jij een paard dat wel iets stoerder mag worden in bepaalde situaties? Neem dan gerust contact met mij op.